Градоначелник честитао џудистима на сјајним резултатима у протеклој години

29.11.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је данас руководству и џудистима  Џудо клуба „Српски соко“ на резултатима које су постигли у претходној години.

На пријему уприличеном за џудисте градоначелник је рекао да Градска управа и убудуће помагати овај, сваке похвале вриједан, спортски клуб.

„Ово је можда најузорнији борилачки клуб у нашем граду, један озбиљан спортски колектив, озбиљан тренерски тим, озбиљно руководство и такмичари који постижу сјајне резултате на свим такмичењима у свим узрасним категоријама. Сви људи који су прошли школу Џудо клуба „Српски соко“ данас су озбиљни људи, остварени у професионалном, спортском и сваком другом смислу. Из тог разлога пуна подршка управе Града и у времену које долази, јер је то клуб какав само можете пожељети у својој средини – рекао је градоначелник пожељевши џудистима да и убудуће буде исто тако, ако не и још боље.

Предсједник клуба и један од тренера Драган Божовић захвалио се на пријему који, као сваке године, градоначелник организује за џудисте „Српског сокола“ поводом резултата које су направили у току године.

„Ми смо практично подвукли црту и успјели да будемо један од бољих, па можда и најбољи клуб у Републици Српској, па и у БиХ. Освојили смо седам балканских медаља, овдје у Зворнику добили смо првака Балкана Василија Вујичића у конкуренцији јуниора, а Теодора Божовић је била трећа. У Тирани у конкуренцији сениора Вујичић је био други, а Рајко Мирковић трећи. У конкуренцији пионира имали смо такође одличне резултате, па смо и ту освајали медаље, од првака Републике Српске, БиХ и балканских медаља. Ту је Јована Новаковић била друга, а Павле Гурдељевић и Теодора Бошковић трећи. Кад су у питању европски резултати и ту не оскудјевамо јер смо освојили пет медаља, међу њима су  Вујичић и Мирковић који су поново потврдили свој квалитет.“

И сам Божовић је у конкуренцији ветерана био трећи на Првенству Европе у Шпанији.

Напоменувши да Џудо клуб „Српски соко“ има преко 200 чланова које  тренира седам тренера у четири сале : у Зворнику, Каракају, Улицама и Брањеву, он се захвалио градоначелнику Стевановићу на подршци и помоћи коју добијају из Градске управе.

Божовић је рекао да успјех џудиста лежи у свакодневним тренинзима, посвећености  и тимском раду.