Dobra saradnja zvorničke privrede i Gradske uprave

Zvornik, 08.10.2019.

Načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Darko Stefanović posjetio je pet zvorničkih preduzeća s ciljem većeg uključivanja privrede u rad Gradske uprave grada Zvornika ali i planiranja gradskog budžeta i ulaganja u privredu.

Privrednici u Zvorniku su veoma zadovoljni saradnjom za Gradskom upravom i brzinom rješavanja predmeta na lokalnom nivou, rečeno je na sastancima koji su održani u Zvorničanki, Zeohemu, Obući Zvornik, Smrčku i Studen promu. Prema riječima Zorana Petkovića, direktora „Zeohema“ Gradskoj upravi mogu uputiti samo riječi hvale.

„Privredni savjet grada Zvornika je tijelo od koga mi očekujemo određene smjernice za naš rad, ideje i projekte koji će unaprijediti privredno okruženje u Zvorniku i ujedno pomoći nam da unaprijedimo sve segmente života u gradu,“ rekao je Darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Miladin Mijatović, vlasnik kompanije Smrčak smatra da Gradska uprava treba biti na usluzi privrednicima:“Jedino takvim pristupom možemo napraviti dobre poteze,“ istakao je Mijatović.

Više stotina radnika u Zvorniku zapošljavaju „Studen prom“, „Obuća Zvornik“ i „Zvorničanka“. Studen prom i Smrčak izvoze oko 99% proizvodnje.

Najveća podrška koju privreda očekuje od Gradske uprave jeste sufinansiranje zapošljavanja i kanalisanje potreba i zahtjeva privrede ka višim nivoima vlasti.