Gradonačelnik simbolično predao Ključ grada i dužnosti mališanima „Naše radosti“

07.10.2019. godine

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović po tradiciji se u okviru Dječije nedelje družio sa mališanima iz Dječijeg vrtića „Naša radost“. Tom prilikom on im je simbolično predao Ključ grada i dužnosti tako da je naš grad, nakon što su mališani položili zakletvu dobio „novu gradsku vlast“.

U okviru veselog i lijepog druženja gradonačelnik je poželio uspješan rad „novoj Gradskoj upravi“.

„Tradicionalno u okviru Dječije nedelje mi Ključ grada predajemo našim malim kolegama iz vrtića „Naša radost“. I svaki put oni nas fasciniraju svojim simpatičnim odgovorima, ali i nekim porukama i komentarima gdje možda ukažu i na neke naše propuste, na nešto gdje bi mi trebali da poradimo drugačije i bolje i neizmjerno smo im zahvalni na tome.“

Gradonačelnik je podsjetio da je u martu ove godine otvoren novi objekat za proširenje kapaciteta „Naše radosti“, a s obzirom da su predstavnici „nove gradske uprave“ najavili da  planiraju da obezbijede dvorište za novi objekat, prvi čovjek Zvornika rekao je da će slijediti taj njihov plan.

Direktor vrtića Vukomir Stanković zahvalio se gradonačelniku na prijemu povodom Dječije nedelje, dodavši da će „novi“ rukovodioci nastaviti sa dosadašnjom politikom Gradske uprave gdje su Dječiji vrtić i djeca uvijek bili u žiži interesovanja.

„Mi smo nedavno nabavili igračke i didaktički materijal u vrijednosti 2.500 KM koje nam je obezbijedila Gradska uprava, a za novi objekat vrtića radiće se i na obezbjeđenju dvorišta. Na tome i na mnogo drugih stvari želim da se zahvalim gradonačelniku i njegovim saradnicima.“

„Nova gradska vlast“ sačinjena od mališana poručila je da su djeca u Zvorniku uvijek bila i biće najvažnija te su se zahvalili gradonačelniku riječima „zato što čuvate mališane vaše i što brinete za zdravlje naše, zato što smo vam uvijek na mjestu broj jedan sada pravimo ovaj presedan, da vam izrazimo veliku zahvalnost za svu vašu darežljivost i originalnost veliko vam hvala“.

Novi, mali gradonačelnik Damjan Đurić uručio je gradonačelniku sliku koju su nacrtali mališani vrtića, te je obećao i da će „nova vlast“ čuvati prirodu, da neće uništavati drveće ni bacati smeće gdje ne treba.