Градоначелник обишао радове на мосту

28.08.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић упознао се данас са почетком радова на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића.

Он је заједно са својим замјеником Бојаном Ивановићем, те директором извођача радова „Еникон-градња“ д.о.о. Мирославом Лазаревићем и његовим сарадницима прошао мостом у читавој дужини и увјерио се у успјешан почетак радова.

„Радилиште је успостављено и радови су успјешно почели. За почетак скида се коловозна конструкција, а оно што је први утисак јесте да је метална потколовозна конструкција у знатно лошијем стању него што се очекивало и што је пројектом било предвиђено.“

Лазаревић је појаснио да се најприје, по сегментима, врши скидање коцке и носеће попречне конструкције која је зарђала и доста пропала, те је као таква била опасна по кретање људе. По сегментима ће бити вршено и пјескарење.

На Мосту краља Александра Првог Карађорђевића биће урађена антикорозивна заштита, односно пјескарење и фарбање, замјена коловозне конструкције у цјелости, одводи оборинских вода и урађена расвјета.