Градоначелник потписао Писмо споразума са УНДП-ом

08.07.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић потписао је са Развојним програмом Уједињених нација /УНДП/ Писмо споразума између УНДП-а и Града Зворника о имплементацији Пројекта интегрисаног локалног развоја у оквиру чега ће бити реализован Пројекат „Унапређење пластеничке производње поврћа“ чија је укупна вриједност 61.424 КМ. Градска управа у пројекту учествује са 17.924 КМ, а Фонд за подстицај локалног развоја са 43.500 КМ.

-У оквиру овог пројекта биће додијељено 25 пластеника социјално осјетљивим домаћинствима из руралног подручја града. Захваљујемо се УНДП-у и Влади Швајцарске, сви заједно радимо на интегрисаном локалном развоју – рекао је градоначелник који је истакао  одличну сарадњу са УНДП-ом и Владом Пвајцарске, додавши да очекује да она буде успјешна и убудуће.

Градоначелник је нагласио да Град Зворник годишње улаже око 400.000 КМ за унапређење пољопривредне производње. Он је истакао да је до сада на територији града постављено и функционише преко четири хектара пластеника, углавном захваљујући пријатељима донаторима.

– Од ове године смо и ми смо предвидјели средства за набавку система за наводњавање и противградне мреже гдје учествујемо са 30 посто субвенције. За ову годину, у пилот пројекту, предвиђено је 10.000 КМ за ту намјену – истакао је Стевановић.

Након данашњег потписивања уговора слиједи формирање Комисије, дефинисање критеријума, објављивање Јавног позива и одабир корисника за додјелу пластеника.

Фонд за подстицај локалног развоја формиран је у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја који је заједнички пројекат Владе Швајцарске и УНДП-а, са циљем да се пружи подршка реализацији пројеката који су обухваћени Стратегијом интегрисаног локалног развоја и Планом имплементације за период 2019-2021. година.