Од 2. до 8. августа „Зворничко љето 2018“

Зворник, 18.07.2018. године

Зворник ће од  2. до 8. августа бити центар дешавања у регији, јер се тада одржава традиционално „Зворничко љето“.

Манифестација се ове године одржава 18. пут по реду и Зворничанима и посјетиоцима из других градова понудиће концерте популарних пјевача и група и друге забавне, спортске и културне догађаје.

„Зворничко љето 2018“ отвориће пјевачица Милица Тодоровић, а наредних вечери наступиће „Неверне бебе“, највећа регионална поп звијезда Здравко Чолић, Митар Мирић, „Апсолутно романтично“, Никола Роквић и Неда Украден.

Поред вечерњих концерата биће и бројни дневни догађаји међу којима позоришне представе, Људи и мостови, Зворнички котлић, Регата, „Палетина“ колонија, меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“.

– Имаћемо богат програм, трудили смо се да за свачији укус буде по нешто и позивам суграђане да као и претходних година све то пропрате. Oчекујемо и бројне госте из других градова, а напоменућу и да су смјештајни капацитети у том периоду већ попуњени – рекао је замјеник градоначелника Бојан Ивановић који је истакао да ће у сарадњи са Полицијском управом и ангажовањем редара бити обезбијеђен највиши ниво безбједности током манифестације.

Он се захвалио и спонзорима нагласивши да је и ове године њихова подршка неизоставна.

Традиционално седмог дана манифестације биће обиљежена слава града, Света Петка Трнова. Света литургија биће служена у цркви Свете Петке на Ђурђев граду, а вечерња служба у храму Светог Јована Крститеља. Кроз град ће, као и претходних година, проћи свечана литија, након чега ће бити обављено ломљене славског колача на платоу испред Касине.

„Зворничко љето 2018“ биће затворено концертом Неде Украден.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter