Gradonačelnik Stevanović svim sugrađanima čestitao 610 rođendan grada

21.05.2020. godine

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je sugrađanima 21. maj, Dan grada, koji ove godine obilježavamo u izmijenjenim okolnostima zbog pandemije virusa korona i sprovođenja mjera za sprečavanje njegovog širenja.

Povodom 610 rođendana grada gradonačelnik je položio cvijeće na gradski spomenik poginulim borcima, te u odvojenim prijemima ugostio strijelce protivgradne zaštite, odlične učenike slabijeg materijalnog stanja, kao i dopisnike medijskih kuća i urednike zvorničkih portala, dok su višednevne manifestacije izostale.

„Obilježavamo 610 rođendan u značajno izmijenjenim okolnostima, ali smo neke događaje, kao što su ovi današnji, odlučili da organizujemo. Položili smo cvijeće na gradskom spomeniku u čast svih onih koji su u ovih 610 godina dali svoje živote u odbrani Zvornika i ovih prostora – rekao je prvi čovjek grada koji je naglasio da su tradicionalno prijemi prilika da se izrazi zahvalnost prisutnima na njihovom radu i trudu.

„Ovdje su odlični učenici iz naših osnovnih škola slabijeg materijalnog stanja koji daju svoj maksimum u učenju i dobijaju same petice, a nemaju baš sve potrebne uslove. Družili smo se i sa strijelcima koji rade vrlo odgovoran i važan posao i od uspostave protivgradne zaštite, zahvaljujući njima, nismo imali većih šteta kad je grad u pitanju. Naši novinari  profesionalno i objektivno rade svoj posao, a dali su i značajan doprinos da bitne informacije i poruke od početka pandemije virusa korona stigno do sugrađana i zato smo zahvalni svima vama koje smo danas ugostili.“

Govoreći o pandemiji virusa korona, gradonačelnik smatra da su Grad Zvornik i Gradski štab za vanredne situacije preduzeli sve što se moglo sa ciljem da se sačuva zdravlje sugrađana i spriječi širenje virusa.

„Koristim priliku da se u ovom svečanom momentu zahvalim svima onima koji su dali svoj ozbiljan dopinos u borbi protiv virusa korona, našim privrednicima koji su dali značajan novčani prilog za nabavku respiratora i koji su pomagali u funkcionisanje naših karantina, volonterima i svima drugima i da kažem da je bilo puno dobrih dijela u ovih šezdesetak dana koji su za nama. Učinili smo sve da se život u našem gradu ne zaustavi, nismo prekinuli sa   započetim investicijama,  radi se na gradilištima. Zahvalni smo Vladi Republike Srpske i Republičkom štabu za vanredne situacije što su našli mogućnosti da pomognu privrednicima,  a već na sljedećoj sjednici Skupštine našeg grada i mi ćemo analizirati koje mjere da preduzmemo kako bismo olakašali rad našim privrednim subjektima koji su u vrijeme vanrednog stanja pretrpjeli ozbiljne štete.“

Gradonačelnik je najavio da će u predviđenom roku biti završeni radovi na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, a ovih dana i uređenje dječijeg parka i prostora ispred Osnovne muzičke škole.

„Potpisali smo ugovor za rekonstrukciju Doma zdravlja i radovi će krenuti čim se ukine vanredno stanje. Očekujemo da ovog ljeta ili do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji i dogradnji novog bloka Bolnice i dogradnji zgrade Osnovnog suda, kao i još infrastrukturnih radova, prije svega na izgradnji poslednje faze vodovoda u Lokanju i Pilici i novih uređenja gradskih ulica. U ovoj godini u planu je da izvrpšimo i rekonstrukciju prostora na kome je gradski spomenik – najavio je gradonačelnik.

On je poručio da su pred nama bolja vremena, ali i sljedeća faza borbe protiv virusa korona, a to je ekonomski oporavak gdje ćemo zajednički pobijediti.

„Zahvalni smo članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Vladi Republike Srpske, Vladi Srbije, Ambasadi Bugarske i svima koji nam pomažu i daju podršku da naš grad ide naprijed.“

Gradonačelnik je na prijemima uručio novčane iznose strijelcima i novinarima, dok su učenici nagrađeni sredstvima koja su jednim dijelom prikupljena od prodatih karata za Svetosavski bal, a dio je obezbijedila Gradska uprava.