Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju dobio poklone od SŠC „Petar Kočić“

19.05.2020. godine

Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama danas su zaposleni i učenici Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ uručili poklone koje su kupili sredstvima prikupljenim od prodaje ulaznica za humanitarni koncert.

Psiholog Marijana Ćirković rekla je da su pokloni koje su dobili iz ove škole veoma značajni jer doprinose kvalitetnijem radu i socijalizaciji djece.

„Ova škola prati i često pomaže rad Centra svojim donacijama te tako čine ljepšim boravak svih naših korisnika u njemu.“

Direktor škole Biljana Pisić rekla je da u martu ove godine, zbog pandemije virusa korona, nisu uspjeli sprovesti niz humanitarnih akcija.

„Jedna od njih je i koncert, upravo dva dana prije zakazanog termina za njegovo održavanje  proglašena je vanredna situacija, ali je naš Savjet učenika vrijedno radio zajedno sa koordinatorima, profesorima Marijom Stjepanović i Stanislavom Tomićem koji su od prodaje karata prikupili 800 KM. Kako očekujemo  da će Centar uskoro početi sa radom odlučili smo da im uručimo ono šta im je potrebno kako bi u prvim danima nakon otvaranja korisnici imali sve uslove za realizaciju aktivnosti.“

Od prikupljenog novca kupljena su  dezinfekciona i sredstva za higijenu, kao nešto što je trenutno najpotrebnije, te didaktički materijal za igre i razne radionice koje se u Centru realizuju, napomenula je predsjednik Savjeta učenika Kristina Todorović.

Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama koji ima preko 50 korisnika, otvoren je 2015. godine, a njegov rad finansira Gradska uprava Zvornik.