U Zvorniku obilježen Dan Republike Srpske

Zvornik, 08.01.2020.

Polaganjem cvijeća na centralni spomenik za 1080 boraca Vojske Republike Srpske, koji su poginuli u odbrambeno otadžbinskom ratu, predstavnici grada Zvornika, boračke populacije, kao i drugih gradskih organizacija i ustanova, obilježili su Dan Republike Srpske u Zvorniku.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je danas da će Republika Srpska biti jaka onoliko koliko je budemo voljelii radili na njenom svakodnevnom razvoju i napretku.

Stevanović je na prijemu, koji je organizovao povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, naglasio da je neophodno u narednom periodu da se ozbiljnom sinergijom borimo za prosperitetnu i ekonomski jaku Republiku Srpsku.

„Republika Srpska je praktično jedna velika porodica, a u porodici prvi uslov da bude napredna jeste sloga, a drugi je pojedinačno maksimalno zalaganje svakog od članova porodice.  Samo takve porodice dugo žive, traju i opstaju“, istakao je Stevanović.

Ističući da to želi i Republici Srpskoj i svim narodima koji žive u njenim granicama, Stevanović je rekao da u vrijeme praznika jedni drugima poželimo  više zajedničke sloge, ljubavi i poštovanja, a najviše rada na svakodnevnom podizanju naše  budućnosti na jedan viši nivo.