Радови на мосту одвијају се у складу са планом

18.11.2019. године

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић обишао је Мост краља Александра Првог Карађорђевића гдје га је Мирослав Лазаревић, директор фирме „Еникон градња“ која је извођач радова, информисао о току радова на реконструкцији овог објекта.

Ивановић је изразио задовољство до сада урађеним, додавши да је за очекивати, према досадашњој динамици и уколико временске прилике послуже као до сада, да ће мост бити отворен за пјешачки саобраћај за три седмице.

Лазаревић је рекао да се данас врши бетонирање моста до 130 метара од србијанске стране, напоменувши да је укупна дужина моста 208 метара.

– Прешли смо половину моста тако да се приближавамо нашем циљу. Што се тиче пјескарења ту смо завршили 150 метара доњег строја конструкције. Оно што слиједи јесте да заштитимо магистрални пут како би приступили скидању коцке и наставили са радовима до краја моста, односно до наше стране. Такође, упоредо са овим радовима, идуће седмице почећемо са пјескарењем горње конструкције моста – саопштио је Лазаревић.

Док буду постављане скела изнад магистралног пута, једна од три саобраћајне траке наизмјенично ће бити затворена, док ће друге двије бити отворене, тако да ће саобраћај бити успорен, али не и обустављен, што ће бити урађено у координацији са Полицијском станицом за безбједност саобраћаја и „Путевима Републике Српске“.

-Након што поставимо скеле, биће постављени саобраћајни знаци упозорења да су у току радови на путу и знаци ограничења брзине – рекао је Лазаревић који је напоменуо да ће преко бетонског слоја бити урађен још један завршни слој.