Градска управа Зворник улази у процес БФЦ сертификације

15.11.2019. године

У Градској управи Зворник данас је одржан прелиминарни састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске након којег Град Зворник улази у процес БФЦ сертификације, односно програм сертификације јединица локалне самоуправе са повољним пословним окружењем.

„Одлуком Градске управе да уђе у овај програм данас смо одржали састанак на коме смо упознали представнике Градске управе и руководство о самом процесу сертификације, о условима, захтјевима и критеријумима овог програма, као и активностима које слиједе у наредном пердиоду. Јединица локалне самоуправе са овим процесом доказује да је опредјељена ка привреди и да привреду укључује у своје развојне процесе. Она подразумијева формирање једног посебног радног тијела, Привредног савјета, који представља савјетодавно тијело градоначелнику са циљем да заједно раде на локалном економском развоју града. Свакако је јако битна промоција и услови пословања на локалном нивоу и ту Привредна комора Републике Српске, која је технички секретаријат програма, јако пуно ради са јединицима локалне самоуправе на унапређењу услова пословања и дефинисању управо оних подстицајних мјера које ће довести до повећања привредне активности на локалном нивоу, али и инвестиција.  Кроз овај процес и сама јединица локалне самоуправе ради на унапређењу конкурентности своје управе, јер унапређује своје капацитете, базе, структуру и на тај начин кроз различите пројектне активности ради на унапређењу свог рада – рекла је Оливера Радић из Привредне коморе Републике Српске која је координатор БФЦ Програма у Републици Српској.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић рекао је да су у Градској управи предузете одређене припремне активности за улазак у процес сертификације.

„Формирана је Радна група за испуњавање услова и критеријума за добијање  сертификата за повољно пословно окружење, покренут је рад Привредног савјета, покренута је процедура редизајна званичне веб странице Града и друге активности. Кроз овај сертификат биће значајно олакшано пословање привредницима и створен повољнији привредни амбијент за привлачење потенцијалних инвеститора.“