Одржана стручна обука за пружање услуга финансијског савјетовања и образовања грађана

Зворник, 11.11.2019.

 Међународна финансијска корпорација (ИФЦ) чланица Групације Свјетске банке у сарадњи са канцеларијама Омбудсмена за банкарски систем у саставу Агенција за банкарство РС и ФБиХ (АБРС и ФБА) одржала је у Сарајеву округли сто о важности савјетовања и финансијске обуке из перспективе омбудсмена и финансијских савјетника.

„Канцеларија Омбудсмена континуирано ради на унапређењу финансијског знања корисника финансијских услуга. Изузетно смо задовољни до сада одржаним едукацијама у Теслићу, Бијељини и Зворнику. У плану су едукације међу средњошколцима у другим општинама гдје се проводи овај Пројекат “додао је Владимир Рудић, омбудсмен за финансијски сектор Републике Српске.

Кроз дводневну обуку 25 представника локалне заједнице упознали су са карактеристикама и начинима рјешавања најчешћих проблема клијената у правном и финансијском сегменту. Истовремено, кроз предавање су им пружена основна знања и вјештине комуницирања са јавношћу, о креирању медијских порука и њиховом пласирању.

Округли сто дио је активности пројекта „Микрофинансије у Босни и Херцеговини“ који проводе Међународна финансијска корпорација (ИФЦ) чланица Групације Свјетске банке уз подршку Амбасаде Швајцарске у Босни и Херцеговини. Истичући потребу и значај образовања грађана, канцеларије Омбудсмена у Федерацији БиХ и Републици Српској, у сарадњи са ИФЦ-ом, и даље ће радити на финансијској едукацији, како грађана тако и службеника задужених за њихово савјетовање.