Завршена још једна приправничка година у Градској управи

Зворник, 25.10.2019. године

 У четвртак, 24.октобра 2019.године група од девет високообразованих младих људи завршила је једногодишњи приправнчки стаж у Градској управи града Зворник.Био је ово један у низу пројеката подршке младим људима приликом запошљавања, стицања основних искустава и испуњавања услова за лакше запослење, што град Зворник проводи већ дуги низ година.

„Драго ми је да смо у прилици да помогнемо младим људима да се остваре кроз посао, да стекну што боље основно искуство и да могу након завршених факултета стварати своја пословна знања баш у Зворнику. Градска управа подржава пројекте које проводи Завод за запошљавање, али исто тако и ми својим средствима чинимо све да младим људима пружимо шансу,“ рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић на опроштајном дружењу са приправницима.

Дипломирани правници, економисти, инжењери, политиколози су 12 мјесеци учили канцеларијско пословање, различите прописе и законе који се примјењују на нивоу локалне самоуправе, писали дописе, реализовали пројекте. Прошли су кроз сва одјељења и службе Градске управе града Зворник.

„Захвални смо свим старијим колегама у  Градској управи што су са нама подијелили своје знање, помогли нам да се лакше уклопимо у радно окружење. Ово је била одлична прилика за све нас да стекнемо прво радно искуство,“ истако је Милош Ивановић, један од приправника.

Градска управа града Зворник наставља активности којима помаже младим људима да стекну додатна знања како би се запослили. Од новембра 2019. године, нова група од девет младих високо образованих ће започети приправнички стаж.