Градоначелник на пријему честитао освајачима бронзаних медаља на Свјетском првенству у теквондоу

16.10..2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је Јовани Крстић и Дариу Костићу  из Теквондо клуба „Српски соко“ који су освојили бронзане медаље на Свјетском првенству одржаном у Пловдиву у Бугарској.

На пријему за Крстићеву, Костића и руководство клуба градоначелник је истакао да је Теквондо клуб „Српски соко“ један од најузорнијих спортских колектива у граду, те да подршка Градске управе неће изостати ни убудуће.

„Овај клуб има нашу безрезервну подршку и њихов труд и наша подршка дају сјајан резултат, прије свега у одгајању младих људи и њиховом стасавању да једног дана буду узорни чланови наше заједнице. Њихови спортски резултати су неупитни, са сваког такмичења се враћају са медаљама и ја честитам Јовани и Дариу на освојеним трећим мјестима на Свјетском првенству. Подршка неће изостати ни убудуће.“

Предсједник клуба Душко Кусмук захвалио се градоначелнику на пријему пријему, као и на подршци.

„Наш подмладак, Јована и Дарио, који су освојили двије значајне свјетске медаље не би то могли постићи, без обзира на наше припреме и наш труд, без финансијске помоћи Градске управе. Радили смо цијело љето, направили смо значајан резултат и надам се да смо достојно презентовали како наш град, тако и Републику Српску и БиХ.“

Петнаестогодишњи Дарио и годину старија Јована рекли су да је било тешко доћи до оваквих резултата, да су се припремали дуго и предано, те да су на такмичењу побиједили у по три борбе, а само једну су изгубили.

Постигнути резултати су им подстрек да наставе и убудуће вриједно да тренирају и да освајају медаље.