Шеранић, Стевановић и Јовић посјетили и даровали тројке Ристановића

11.10.2019. године

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, градоначелник Зворника Зоран Стевановић и директор Јавног фонда дјечије заштите Републике Српске Недељко Јовић посјетили су породицу Бојане и Марка Ристановић који су у протеклој години добили тројке вантјелесном оплодњом и том приликом им уручили поклоне.

Шеранић је Ристановићима уручио чек у износу од 2.100 КМ истакавши да му је изузетно задовољство да се дружи са тројкама и да, на неки начин, промовише напоре Владе Републике Српске и Градске управе Зворник у циљу провођења свих мјера на повећању наталитета у Српској.

Шеранић је нагласио да се ове године дарују четири породице које имају тројке и то двије у Зворнику и по једна у Милићима и Братунцу, додавши да зворничко-бирчанска регија предњачи по успјешности тројки.

„Надам се да ће и друге локалне заједнице слиједити примјер, у границама својих могућности, да заједно са Републиком Српском помогну да нас буде што више.“

Градоначелник Стевановић је подсјетио да је Градска управа Зворник прије 10 година усвојила стратегију за младе од остваривања потомства па до стипендирања ђака и студената како би се помогло паровима у остваривању родитељства и одгајању њихове дјеце.

„У ту сврху Градска управа ове године финансира и четврту оплодњу, а имамо и подстицај за рађање првог, другог, трећег дјетета, каи и четврог, петог и шестог, имамо и тога, до уређења породилишта и вртића, у којем, захваљујући нашим активностима, немамо више листу чекања.“

Градоначелник је нагласио да је циљ Градске управе Зворник да буде на услузи најмлађим суграђанима, од рођења, па до одрастња и стасавања за самостални живот.

Јовић је рекао да Фонд дјечије заштите Српске дуги низ година, у сарадњи са ресорним министартвом и Владом Републике Српске проводи и даје подршку у организацији Дјечије недјеље, која се обиљежава почетком октобра.

„Ове године у Републици Српској имамо четири породице које су добиле тројке, што је  за разлику од претходних година више, па нас то посебно радује.“

Према његовим ријечима, у оквиру Дјечије недјеље издвојена су одређена финансијка средства, поред свих редовних давања које Фонд има сваког мјесеца из права Закона о дјечијој заштити, како би се помогло овим породицама. Јовић је додао да ће тако радити и убудуће с циљем повећања наталитета у Републици Српској.“

Ристановићи су се захвалили на посјети Шеранићу, Стевановићу и Јовићу који су им поред чека уручили и друге поклоне за њихова три дјечака.