Активности зворничког Црвеног крста у Дјечијој недељи

10.10.2019. године

Градска организација Црвеног крста спровела је низ активности у Дјечијој недјељи која се обиљежава од 7. до 13. октобра под слоганом „Моја седмица, моја година“.

Предсједник и секретар зворничког Црвеног крста Дејан Галић и Дана Мићић обишли су породицу Драгана и Данијеле Симић из Кисељака који имају четворо дјеце, а ових дана очекују и пето дијете, и уручили им шпорет на дрва, брашно и друге прехрамбене артикле, те одјећу и обућу. Симићи живе у недовршеном објекту и у стању су социјалне потребе.

Мићићева је истакла да су помоћ која је уручена Симићима обезбиједили Црвени крст Републике Српске и Градска организација ЦК Зворник. Она је нагласила да зворнички Црвени крст у сарадњи са Удружењем породица са четворо и више дјеце “Наши анђели“ у току године више пута пружа помоћ вишечланим породицама.

„Такође смо у овој Недјељи „Нашим анђелима“ дали гардеробу, обућу и играчке које ће они подијелити својим члановима.“

Симићи су се захвалили на посјети и помоћи истакавши да им пуно значе људска солидарност и брига Црвеног крста.

У Дјечијој недјељи представници ГрО ЦК посјетили су и „Центар за подршку дјеци са сметњама у развоју и њиховим родитељима“ гдје су поклонили школски прибор, друштвене игре, играчке, слаткише и средства за хигијену.

„Можемо рећи да већ традиционално у Дјечијој недјељи посјећујемо Центар и доносимо им поклоне, у складу са нашим могућностима. Дјеци увијек треба посветити пажњу, дати им љубав и бригу и наша организација тако и ради, с тим да у Дјечијој недјељи све активности интензивирамо.“

Мићићева је истакла да су један дио поклона које су донијели у Центар прикупили подмладак зворничког ЦК и Савјет ученика ОШ „Свети Сава“, док је остало обезбиједио градски Црвени крст.