Градоначелник обрадовао малишане вртића поклонима

10.10.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић посјетио је у оквиру Дјечије недјеље Дјечији вртић „Наша радост“ и том приликом малишанима и васпитачима уручио дидактички материјал и играчке.

Он је малишанима пожелио да се лијепо играју и друже, додавши да је увијек добро доћи у ову предшколску установу.

„Дјечија недеља траје и ред је да на различите начине подржимо наше малишане у њиховој недељи. Увијек је добро доћи у вртић, увијек је добро срести се са најмлађим Зворничанима, са нашом будућношћу, увијек је добро срести особље ове установе које све чини да ово буде узорна установа у цијелој регији. Знате да смо посљедњим улагањем када смо изградили објекат за проширење капацитета вртића  обезбиједили да немамо више листу чекања, знате да увијек подржавамо све активности које се тичу младих Зворничана, од издвајања средстава за суфинансирање вантјелесне оплодње, па до стипендирања наших студената. У оквиру наше популационе политике која је усвојена прије десетак година чинимо све да сви узрасти наших младих суграђана добију подршку и помоћ Градске управе.“

Данашња посјета уприличена је у оквиру Дјечије недјеље почетком које је градоначелник симболично предао Кључ града и дужности малишанима вртића тако да у њиховој недељи они имају „власт“ у граду. Градоначелник је искористио прилику да са малим „градоначелником“ Дамјаном Ђурићем мало поразговара и да се упозна како функционише његова локална власт.

Директор вртића Вукомир Станковић подсјетио је да Градска управа сваке године издваја средства како би у овој установи обновили дидактичка средства и играчке, те је тако и ове године.

„Ово ће добро послужити и васпитачима и дјеци да спроведу предвиђени план и програм. Играчке су вриједне и квалитетне и што је најважније без штетних састојака. Желим се захвалити градоначелнику, не само овај пут, неко за сваки пут, јер има заиста велико разумијевање за ову установу и дјецу и увијек нам пружа подршку.“

Вриједност дидактичког материјала и играчака је 2.500 КМ, а средства је обезбиједила Градска управа Зворник.