Добра сарадња зворничке привреде и Градске управе

Зворник, 08.10.2019.

Начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности Дарко Стефановић посјетио је пет зворничких предузећа с циљем већег укључивања привреде у рад Градске управе града Зворника али и планирања градског буџета и улагања у привреду.

Привредници у Зворнику су веома задовољни сарадњом за Градском управом и брзином рјешавања предмета на локалном нивоу, речено је на састанцима који су одржани у Зворничанки, Зеохему, Обући Зворник, Смрчку и Студен прому. Према ријечима Зорана Петковића, директора „Зеохема“ Градској управи могу упутити само ријечи хвале.

„Привредни савјет града Зворника је тијело од кога ми очекујемо одређене смјернице за наш рад, идеје и пројекте који ће унаприједити привредно окружење у Зворнику и уједно помоћи нам да унаприједимо све сегменте живота у граду,“ рекао је Дарко Стефановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Миладин Мијатовић, власник компаније Смрчак сматра да Градска управа треба бити на услузи привредницима:“Једино таквим приступом можемо направити добре потезе,“ истакао је Мијатовић.

Више стотина радника у Зворнику запошљавају „Студен пром“, „Обућа Зворник“ и „Зворничанка“. Студен пром и Смрчак извозе око 99% производње.

Највећа подршка коју привреда очекује од Градске управе јесте суфинансирање запошљавања и каналисање потреба и захтјева привреде ка вишим нивоима власти.