Посјета и поклони за стара лица поводом Међународног дана старих

 

02.10.2019 .године

Градска организација Црвеног крста Зворник је поводом Међународног дана старих који је обиљежен 1. октобра организовала посјете најугроженијим из ове категорије становништва и том приликом их обрадовали оним што им је најпотребније, а то су храна и пелене за непокретне.

Дана Мићић, секретар ГрОЦК Зворник, истакла је да је брига о старим и изнемоглим лицима стална дјелатност коју ова организација проводи у току читаве године, док се у октобру све активности интензивирају.

„Поводом Међународног дана старих са нашим подмлатком обишли смо 10 лица којима је помоћ била најпотребнија и уручили им пакете са прехрамбеним артиклима, средствима за  хигијену, а за непокретне смо уручили и пелене. Ми ћемо наставити са подјелом и наредних дана, све док будемо имали прехрамбених артикала.“

Вриједност једног пакета са прехрамбеним артиклим и средствима за хигијену је 50 КМ, а зворнички Црвени крст је средства обезбиједио од донација грађана који су остављали новац у кутије Црвеног крста постављене у маркетима „Зворничанка“ и „Бинго“.

„Задовољни смо колико смо прикупили и овим путем се захваљујем грађанима који увијек препознају наше акције, потребу да се помогне немоћним и људима у стању социјалне потребе и издвајају средства за њих, као и власницима маркета који су нам пружили могућност да у њиховим објетима поставимо наше кутије које ће остати тамо и убудуће. Надамо се да ћемо успјети на исти начин да обезбиједимо и средства за куповину намирница које ћемо за Божић подијелити онима којима је ова врста помоћи најпотребнија.“

Стари које су обишли предстваници Црвеног крста са радошћу су дочекали посјету и поклоне и поручили да се свако обрадује када нешто добије, а посебно они који су у стању социјалне потребе и слабо или никако покретни.