Успјешним младим Зворничанима врата Градске управе увијек отворена

13.09.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић примио је данас двадесетшестогодишњу Зворничанку Јулијану Цвјетиновић, дипломираног физичара која је са великим успјехом наставила даље усавршавање у Москви.

Уз честитке и све похвале на великом успјеху градоначелник је Јулијани уручио новчани износ, као знак захвалности за њен труд и рад.

„Јулијана је наша млада суграђанка која радећи и учећи и, на крају крајева, постижући значајне резултате у физици, науци којом се она конкретно бави, промовише и Зворник, свој Челопек, своју породицу и све нас скупа. Очекујем да ће њени резултати бити у складу са оним какви су били и до сада и да ће ићи свакодневно напријед. Ми хоћемо да будемо уз наше младе суграђане који су успјешни у било којој бранши и области, а нарочито уз наше младе научнике којих Зворник, с поносом можемо рећи, баш има. Свједоци смо да је у прошлој школској години преко 150 младих Зворничана-студената са просјеком већим од 8,5 било на престижним универзитетима у цијелој регији и Градска управа има обавезу да буде уз њих, да их подржи да се остваре најприје као студенти, стичући звања дипломираних стручњака из својих области, а касније и да се афирмишу као радни људи који ће широм свијета промовисати и себе и свој град.“

Јулијана се захвалила на данашњем пријему, истакавши колико јој значи.

„Много ми значи данашњи пријем, ја сам захвална градоначелнику, јер је ово велика подршка и мени као студенту, а и подстрек је за друге студенте да наставе да се усавршавају, да будемо што бољи из дана у дан и да послије можемо да допринесемо свом граду.“

Она је истакла да је успјех који је постигла резултат напорног рада и константне посвећености, додавши да само то и доноси резулатет у науци која, како је цитирала, никада не спава, па тако и студенти и научници морају да иду стално укорак са њом.

Јулијана је по завршетку основних студија на Департману за физику на ПМФ-у у Новом Саду добила стипендију Руског министарства науке и образовања и на Националном истраживачком универзитету МИСиС у Москви завршила магистарске студије из области Физике кондензоване материје. У Русији је наставила даље усавршавање уписавши докторске студије на Сколковском институту за науку и технологију.