Отворени плато-заједнички пројекат Амбасаде Бугарске и Града Зворника

03.09.2019.године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић обишао је радилиште испред Основне школе „Свети Сава“ и Основне музичке школе „Војин Комадина“ гдје су почели радови на уређењу платоа.

Градоначелник се захвалио Амбасади Бугарске у БиХ која је финансијски подржала овај пројекат чија је укупна вриједност 150.000 КМ. Амбасада Бугарске је обезбиједила 50.000 КМ, а остало Град Зворник.

„Најприје да се захвалим Амбасади Бугарске са којом Градска управа заједно реализује овај пројекат и а са којом смо и раније имали заједничке пројекте. На овом платоу са бином наши млади ствараоци из музичке школе, основне школе „Свети Сава“ и других установа имаће своје дневне и вечерње догађаје на отвореном, а управо, Амбасада Бугарске и  подржава такве пројекте гдје ће се дешавати и нека врста наставе на отвореном.“

Стевановић је истакао да је политика Градске управе Зворник таква да се сваке године уреди и занови по један кутак у граду.

„Тамо гдје има простора ми га оплемењујемо и уређујемо како би што већи број наших суграђана, нарочито дјеце нашао себи нека нова корисна задовољства.“

Миодраг Радић, директор зворничког предузећа „Генекс“ д.о.о. које је извођач радови и које је израдило и пројекат за уређење платоа, рекао је да ће радови бити завршени за 45 дана.

„Радови се изводе на површини од око 740 квадрата, а плато ће служити за одмор, док ће у једном дијелу бити бина за извођење наставе на отвореном. Један дио парка биће  намијењен искључиво за развијање моторике дјеце, а такође ће бити и информативни дио са мапом града. Постојеће дрвеће нећемо дирати, само ћемо додати још зеленила и биће урађена расвјета.“

Градоначелник је најавио да ће по завршетку радова, уколико вријеме буде дозволило, бити уприличено свечано отварање организовањем јавног часа.