Градоначелник честитао ученицима почетак школске године

02.09.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је данас зворничким ученицима почетак нове школске године, а првачићима, као и претходних година, уручио пригодне поклоне.

Најмлађим ученицима пожелио је да буду срећни, да испуњавају све своје обавезе и да први школски дан памте као најљепши догађај.

„Ово је један од неколико најљепших догађају у радној години градоначелника и Градске управе, када се срећемо са првачићима, пожелимо им добродошлицу у школске клупе, да све своје обавезе рјешавају онако како је најбоље, да их прати здравље и срећа. Нажалост, ове године касни почетак школске године у централној школи „Вук Караџић“ у Роћевићу, али су тамо урађени значајни радови на санацији школског објекта и та школа ће бити, могу рећи, као нова већ у сљедећи понедељак.“

Сваке године издвајају се значајна средства у реконструкцију и санацију постојећих и изградњу нових школских објеката. Према ријечима градоначелника, побољшање услова у школама, најважније су његове и обавезе за Градску управу.

„Нама су најважнији кораци да ученицима обезбиједимо што боље услове у школама, да су учионице топле, уређени тоалети, кабинети опремљени и да, на крају крајева, амбијент и свакодневица у њиховим клупама буде нешто што ће им остати у најљепшем сјећању.“

Директор Радомир Петровић рекао је да је у школу „Свети Сава“ ове школске године уписано 136 ученика у пет одјељења, док наставу похађа укупно 1.459 ученика. Он је додао да су све припреме извршене на вријеме, као и да је настава у потпуности стручно заступљена.

„Слиједе нам радови на уређењу фискултурних сала и ходника у новој школској згради, радове ћемо до краја полугодишта привести крају и тиме ћемо заокружити реновирање у нашој школи у потпуности.“

Првог школског дана градоначелник је посјетио и ОШ „Десанка Максимовић“ Челопек гдје је првачићима уручио поклоне које ће данас добити и сви остали ученици /укупно 371 ученик/ који су се ове године уписали у први разред у зворничким основним школама.