Улагања у школске објекте

29.08.2019. година

У школама на територији града Зворника распуст је искориштен како би се извршиле неопходне припреме за нову школску годину, а у циљу стварања што бољих услова за одвијање наставе.

У школске објекте чија је изградња у току, те за поправку школске инфраструктуре укупна улагања износе око 1.750.000 КМ.

За изградњу фискултурне сале за подручну школу у Каракају која би у току септембра требало да буде предата на кориштење ученицима, издвојено је 900.000 КМ од чека 600.000 КМ обезбјеђује Влада Републике Србије, а 300.000 КМ Градска управа Зворник.

У школи „Вук Караџић“ Роћевић у току је реконструкција објекта централне школе укупне  вриједности 250.000 КМ од чега је Влада Републике Српске одобрила 200.000 КМ, а Град Зворник 50.000 КМ. Радови подразумијевају замјену столарије, постављање термо фасаде, брушење паркета, уређење фискултурне сале, керамике и тоалета.

У Основној школи „Свети Сава“ ради се замјена паркета у фискултурној сали, као и комплетне расвјете новим лед свјетиљкама за шта је 200.000 КМ обезбиједила Влада Републике Србије.

У подручној школи у Крижевићима завршена је друга фаза изградње фискултурне сале укупне вриједности преко 300.000 КМ. За ову намјену Град Зворник је извдојио 30.000 КМ, а остала средства Федерално министарство расељених особа и избјеглица.

Министарство здравља и социјалне заштите издвојило је кроз пројекат “Смањивање фактора здравствених ризика” – Дио Б (за Републику Српску)  18.000 КМ за набавку кошева и наставних средстава за наставу физичког васпитања за централну школу „Десанка Максимовић“ у Челопеку и подручне школе у Петковцима и Крижевићима.

У ОШ „Никола Тесла“ у Пилици је кроз пројекат “Смањивање фактора здравствених ризика” – Дио Б (за Републику Српску)  уређено игралиште испред школе. Вриједност радова је око 20.000 КМ, а учешће Градске управе је око 5.000 КМ. Градска управа је за школу у Пилици финансирала и изградњу система водоснабдијевања за шта је издвојено око 5.000 КМ. Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило је преко 25.000 КМ за санацију крова на школи у Пилици, а радови ће почети ових дана.

Невладина организација „Ворлд вижн“ издвојила је преко 27.000 КМ, а Градска управа 7.000 КМ за сљедеће пројекте : у школи „Петар  Кочић“ у Козлуку набавка ђачких ормарића, у школи „Вук Караџић“ Роћевић увођење видео надзора, набавка књига за школску библиотеку и израда интернет странице, у школи „Десанка Максимовић“ Челопек набавка књига за школску библиотеку и столица и школских табли, у подручној школи у Ораовцу замјена дијела столарије, у подручној школи у Крижевићима замјена подова у неколико учионица и у подручној школи у Брањеву увођење видео надзора.

За школу „Јован Цвијић“ у Дрињачи Градска управа је финансирала набавку одређеног броја рачунара.

Школе на територији Зворника похађа укупно око 5.500 ученика /око 4.000 основци и 1.500 средњошколци/, од чега је по први пут у школске клупе сјело 370 ученика.