Светом литургијом на Ђурђев граду почело обиљежавање славе града Зворника

08.08.2019. године

Данас се обиљежава крсна слава нашег града – Света Петка Трнова. Света литургија служена је у храму посвећеном овој светици на Ђурђев граду, а у заједничкој молитви  Светој Петки да заштити наш град учествовао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић, те бројни вјерници.

Градоначелник је честитао славу суграђанима и онима који данас славе, пожељевши  свима, прије свега, добро здравље и да године које долазе буду успјешније.

„Као и увијек, ово је прилика да резимирамо претходну годину, да пожелимо да године које долазе буду још успјешније, да сви будемо здрави, расположени и вриједни, да радимо и више и боље и на себи и око себе, да има више толеранције и поштовања према свом граду, према породици, према свим суграђанима и нашој Републици Српској.“

Говорећи о пројектима, градоначелник је истакао да је први на реду за реализацију реконструкција Моста краља Александра Првог Карађорђевића.

„Чекамо сагласност Вијећа министара односно Граничне полиције БиХ за затварање овог Моста за пјешачки саобраћај, а све остало је припремљено за почетак радова већ у понедељак 12. августа. Очекујемо да ћемо добити сагласност и да извођач у прва три мјесеца заврши радове који изискују затварање моста, а након тога да се отвори за грађане, уз завршетак преосталих радова, те да у прољеће наредне године мост засија у пуном сјају и да га предамо на употребу грађанима.“

Своју славу данас прославља и храм на Ђурђев граду. Крсни колач сломили су кум славе Борис Ђерић, градоначелник и свештенство.

Кумови славе храма Свете Петке Трнове на Ђурђев граду за сљедећу годину биће Драган Еркић и Велимир Стојановић.