Корисницима испоручене пољопривредне машине и прикључци

26.07.2019. године

За шест корисника који су жртве мина са територије града Зворника јуче су испоручене пољопривредне машине и прикључци у оквиру пројекта „Зарадити, а не добити“ који финансира Европска унија, а проводи Хуманитарна организација „АСБ“ у сарадњи са Градском управом Зворник која учествује са 20 посто у вриједности машина.

Мотокултиваторе са фрезама и плуговима добила су четири корисника,  тракторску фрезу и плуг један корисник и четири товна јунета један корисник.

Пројекат „Зарадити, а не добити“ има за циљ да допринесе социо-економском укључивању рањивих жртава мина и њихових породица у друштво. Посебан циљ је повећање могућности за стварање прихода за 66 економски угрожених жртава мина или породица жртава мина из 11 локалних заједница, међу којима је и град Зворник путем пружања пословних обука и осигурања пословних бесповратних материјалних грантова према њиховим потребама и на основу оцјене успјешности њихових пословних идеја, рекао је Иштван Колар испред „АСБ-а“.

Корисници који су добили пољопривредне машине захвалили су се донатору и Градској управи истакавши да им ова врста помоћи много значи, те да ће им олакшати даље обављење пољопривредних послова и смањити трошкове, јер за неке услуге више неће морати плаћати другима, с обзиром да имају сопствене пољопривредне машине и прикључке.