На конференцији представљен програм „Зворничког љета“

18.07.2019. године

У Зворнику ће од 2. до 8. августа бити одржано 19. „Зворничко љето“ током којег ће Зворничанима и гостима из других градова бити понуђени бројни садржаји.

Предсједник Организационог одбора „Зворничког љета“ Бојан Ивановић на конференцији за новинаре рекао је да ће током седам вечери бити одржано седам концерата на градској плажи, али и бројни дневни садржаји.

– Манифестација ће почети 2. августа концертом групе „Рибља чорба“, а наредних дана наступиће  „Хари Мата Хари“, Никола Николић и „Џони бенд“, Ана Кокић, „Лексингтон бенд“, „Лејди Ди“ и посљедње вечери Халид Бешлић. Осмог августа биће обиљежена слава града Зворника Света Петка Трнова. У цркви Свете Петке на Ђурђев граду биће служена света литургија, те вечерња служба у храму Светог Јована Крститеља. Након тога биће уприличена свечана литија кроз град, биће служен помен погинулим борцима, након чега ће бити обављено ломљене славског колача на платоу испред Касине – рекао је Ивановић.

Он се захвалио свим спонзорима који и ове године у значајном броју подржавају традиционалну манифестацију и без чије подршке, како је нагласио, не би имали овако квалитетан програм.

– Овом приликом позивам суграђане и госте из других градова да пропрате све што смо припремили за њих, а сигуран сам да ће свако моћи да нађе нешто за себе – истакао је Ивановић.

Члан Организационог одбора Дарко Стефановић говорио је о дневним садржајима овогодишњег „Зворничког љета“.

– Манифестација ће почети Ликовоном колонијом Сликарске радионице „Палета“ која ће трајати све до 8. августа. У суботу, другог дана „Зворничког љета“ у 10:00 часова са градске плаже стартоваће Дринска регата под називом „Дрина је само једна“, у 11:00 часова почеће Меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“ на платоу испред Касине гдје ће у 20:00 часова концерт под називом „Музика под звијездама“ одржати Александра Лиздек и Елвис Сивчевић. У недељу ће бити организован Зворнички котлић /у 09:00 часова, градска плажа/,  Етно тржница /15:00 часова, градска плажа/ и сурет „Људи и мостови“ /15:00 часова, мост Краља Александра Првог Карађорђевића/. У понедељак, уторак и сриједу предвиђени су турнири у баскету /13:00 часова, игралиште ОШ „Свети Сава“/. У уторак ће на градској плажи бити отворен дводневни Омладински камп /18:00 часова, очекује се око 150 учесника/. У сриједу ће бити Гусларско вече /19:00 часова, Дом омладине/ и у четвртак ће бити обиљежена слава града – рекао је Стефановић.

Госпава Јеремић, члан организационог одбора „Зворничког љета“, истакла је да ће се програм манифестације одвијати на градској плажи, на платоу испред Касине, у Дому омладине те на игралишту код зворничке основне школе.

– Ове године помјерен је термин за Сусрет два града на мосту, до сада је то било у 12 часова, а сада је 15 часова, због концентрације дешавања, јер ћемо имати окупљање и на самој градској плажи гдје ће у то вријеме бити „Зворнички котлић“ и „Етно тржница“ – рекла је Јеремићева.