Zvornik aktivna zajednica u međunarodnim projektima

Zvornik, 06.06.2019.godine

Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika primio je u oproštajnu posjetu Aleksandera Čupligina, zamjenika šefa Misije OEBS-a u BiH i zajedno su posjetili staru deponiju, koja je u planu za sanaciju.

„Mi smo u godinama iza nas bili uvijek otvoreni za nove projekte i prijedloge koji će pomoći našim građanima da organizuju život na bolji način. Otvorili smo sanitarnu deponiju i želimo da ovo zemljište revitalizujemo. Uvijek smo bili tu kada je trebalo učiniti prvi korak, tako smo i među prvim lokalnim zajednicama koje sprovode aktivnosti s ciljem unapređenja međuljudskih i međuetničkih odnosa u okviru OEBS-ovog programa.  Kao rezultat, uskoro će i jedan plan aktivnosti biti predstavljen lokalnoj skupštini,“ rekao je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Prema mišljenju gospodina Čupligina, u Zvorniku je mnogo toga urađeno u proteklom periodu i to je mogao primjetiti tokom svojih posjeta. Istaknuto je da OEBS Misija podržava promociju anti-korupcione Strategije u RS i učešće Zvornika u promociji mehanizama u borbi protiv korupcije, a posebno učešće mladih ljudi. Odnos prema povratku i unapređenju zajedništva u Zvorniku i sprovođenje aktivnosti koje vode ka poboljšanoj koheziji među građanima, samo su neke od mjera koje su u Zvorniku do sada realizovane uspješno, navode iz Misije OEBS-a u BiH.