Учеснике бициклистичке трке поздравили премијер и градоначелник

19.04.2019. године

Премијер Републике Српске Радован Вишковић и градоначелник Зворника Зоран Стевановић поздравили су данас учеснике 13. Међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“ који су у оквиру прве и друге етапе прошли кроз Зворник.

Премијер је истакао да трка представља значајно повезивање Републике Српске и Србије, повезивање два народа, те да је један добар догађај и са једне и са друге стране Дрине.

–  Ја морам да подсјетим да сам, не само сада као предсједник Владе, него и док сам радио у привреди, подржавао ову бициклистичку трку, задовољство ми је што је она постала традиционална и Влада Републике Српске ће је подржавати и наредних година – рекао је Вишковић.

Градоначелник је нагласио да је Зворник годинама град спорта и да улаже значајан дио свог буџета у омладине и спорт.

– И данашњи дан је прилика да Зворник прикажемо свијету, јер много медија прати караван 13. Међународне бициклистичке трке „Београд-Бањалука“, а његов дио од ове године смо и ми. Подржали смо ову манифестацију и чинићемо то и убудуће и ово је само један у низу догађаја гдје ми показујемо да желимо бити дио шире регије него што је сам Бирач – истакао је градоначелник који се захвалио свима који су овом догађају допринјели,  а највише организаторима трке.

Владимир Куваља, директор трке подсјетио је да је данас вожена друга етапа која је стартовали из Власенице и завршава се у Брчком.

– Јуче и данас смо прошли кроз Зворник и овом приликом се захваљујем градоначелнику Зворника г-дину Стевановићу, захваљујем се Влади Републике Српске на челу са премијером Вишковићем и предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић на подршци – рекао је Куваља.