Премијер и градоначелник разговарали у Зворнику о инфраструктурним пројектим

19.04.2019. године

Премијер Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Зворнику са градоначелником Зораном Стевановићем о инфраструктурним пројектима које Град реализује у сарадњи са Владом Републике Српске.

Он је нагласио да је Влада Републике Срспке само у 2018. години у Зворник инвестирала око 5.000.000 КМ, те да је у периоду од 2006. године па до данас кроз разне пројекте у град уложено близу 195.000.000 КМ.

– Разговарали смо о инфраструктурним пројектима који су у 2018. години започети у Зворнику, неки се завршавају, неки су у току, као и о пројектима чија се реализација планира у 2019. и 2020. години. Договорили смо динамику шта у ком моменту треба предузети, када се расписују тендери, када се ради пројетно-техничка документација и друго. Радићемо и санацију Дома здравља, као и проширење Болнице, дефинитивно ће кренути реконструкција моста Краља Александра Првог Карађорђевића. Причали смо данас и о траси аутопута који ће се градити од Раче према Бијељини и информисао сам градоначелника гдје би та траса, на неки начин, требало да има улазно-излазну петљу и то је нешто што одговара и Бијељини и читавој регији Бирач. Зворник је битан центар регије Бирач као носилац развоја и сигурно ћемо наставити помагати и граду и овој регији и у наредном периоду како би се што више развијали – рекао је премијер.

Градоначелник се захвалио премијера Вишковића на данашњој посјети и на исказаном разумијевању.

– Разговарали смо о свим пројектима који су у току, а за чију је реализацију Влада Републике Српске дала значајан допринос. Разговарали смо и о пројектима чија ће  реализација почети у току ове и сљедеће године гдје такође очекујемо подршку нашег премијера и Владе и мислим да смо се разумјели у сваком кораку и да ћемо наставити добру сарадњу каква је била и до сада – истакао је градоначелник.

Он је рекао да се ради регулација корита ријеке Сапне, као и да је настављена реконструкција градских улица, те да се завршава пројекат фискултурне сале.

– Припремамо се да радимо кружни ток у Каракају на раскрсници према Тузли, као и кружни ток на скретању према фабрици „Алумина“. Добили смо грађевинску дозволу и припремамо за сљедећу седмицу објаву тендера за реконструкцију Моста Краља Александра Првог Карађорђевића, а очекујемо да ћемо веома брзо расписати тендер и за реконструкцију зграде Основног суда како би обезбиједили простор за канцеларије Окружног суда, Привредног суда, Правобранилаштва и Окружног тужилаштва. Очекујемо и да ћемо властитим средствима  у току ове године почети изградњу нове зграде Градске управе, а разговарали смо и о рехабилитацији пута Зворник-Дрињача-Милићи- Власеница, као и о потенцијалним правцима брзе цесте – рекао је Стевановић.