ГО РВИ након састанка са премијером одустала од протеста

19.04.2019. године

Градска организација ратних војних инвалида Зворник одустала је од протеста након састанка представника ове организације и  предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића. Састанку који је одржан у кабинету градоначелика Зворника присуствовао је и градоначелник Зоран Стевановић са сарадницима.

Премијер Вишковић је рекао да ће све што је у складу са законом бити урађено.

– Саслушао сам њихове захтјеве и ја ћу са својим сарадницима већ од понедељка проћи кроз њих. Све оно што се може урадити и што је у складу са законом биће и урађено – рекао је Вишковић.

Предсједник ГО РВИ Драгислав Мијановић захвалио се предсједнику Владе Републике Српске јер је имао разумијевање за ратне војне инвалиде и, како је рекао, није дозволио да они путују 400 километара до Бањалуке,  него је дошао код њих у Зворник да разговара.

– Прво и главно наше питање јесте промјена Закона о стварним правима и ту нам је премијер обећао да се тај наш захтјев може испунити. Нисмо разговарали о повећању инвалиднина, јер нам је предсједник Владе објаснио да је ове године повећано издвајање за борачки додатак, а такође је и да се мјесечни борачки додатак мора исплаћивати лицима из категорија које на то имају право са напуњених 60 година. Хвала премијеру што је разумио проблеме ратних војних инвалида, захваљујем се и градоначелнику што је дошло до овог сусрета и што је, прије данашњег састанка, он разговарао са нама. Извињавам се Ветеранима Републике Српске што нисмо отишли у Бањалуку, а ево и зашто нисмо, јер имамо добру сарадњу и са Владом Републике Српске и са Градском управом Зворник – нагласио је Мијановић.