Студенти потписали уговоре о стипендирању

12.04.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уприличио је пријем за студенте којима је у школској 2018/19 години из градског буџета одобрена стипендија у износу од 1.000 КМ. Студенти су потписали уговоре о стипендирању, након чега им је готовински исплаћена прва рата од 100 КМ.

Честитајући им на успјеху, градоначелник је истакао да ће ове године на име стипендирања укупно 227 студената из градског буџета бити издвојено 183.000 КМ.

– Ове године сам посебно поносан зато што имамо 140 студената са просјеком преко 8,50. Практично један разред гимназије сваке године, студирајући на престижним универзитетима,остварује просјек преко 8,50. И то је једна озбиљна сатисфакција за све оно што чинимо да поправљамо услове за рад и учење нашим младим суграђанима, за све оно што чиними селектујући кадрове за наше средње школе. Образовање се мора синхроно подржавати, и материјално и струковно, а наравно ту сте ви који сте схватили да морате сваки дан да учите и да се усавршавате, да идете у корак са временом. Нама остаје само још већа одговорност да покушамо поправљати услове и да се ви једног дана, у што већем броју вратите овдје и да заједно градимо наш град – рекао је градоначелник.

Студенти су истакли да ће им стипендија олакшати студирање, смањиће трошкове њиховим родитељима и истовремено им је подстицај, јер виде да их њихов град подржава.

Данас су уговоре потписали укупно 163 студента из категорија студенти са просјеком оцјена већим од 8,5, студенти прве године факултета који су носиоци Вукове дипломе из средње школе, студенти мастер студија са просјеком већим од 9,00  и из категорије студенти без оба родитеља и студенти са сметњама у развоју.

Поред наведених категорија у школској 2018/19 години из градског буџета кроз једнократно давање биће стипендирана и три студента из категорије дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, те  61 студент са листе слабо материјално стање.