Gradonačelnik podržao Projekat „Izgradnja turističkog centra na Majevici“

13.02.2019. godine

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sastao se u svom kabinetu sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem i direktorom D.o.o. „Megadrvo“ Bijeljina Svetozarom Ostojićem. Oni su gradonačelniku Stevanoviću predstavili Projekat „Izgradnja turističkog centra na Majevici“.

Savić je rekao da će turistički kompleks na Majevici, udaljen od Zvornika oko 50 kilometara, biti jedan potencijal cijele Republike Srspske i BiH.

– U namjeri smo da zajedno sa investitorom koji je ovdje sa mnom, svi podržimo ovaj projekat i omogućimo jedan takav sadržaj na ovim prostorima tako da naši građani imaju priliku da odu i na planinu i na skijanje. Mislim da je Majevica idealna za to i da do sada nije imala takve sadržaje. Nadam se da ćemo održati dinamiku koju smo uspostavili i da ćemo već sljedeće zime imati i ski stazu i neke sadržaje na Majevici. Znači nam mnogo podrška gradonačelnika Zvornika i ljudi iz ovog dijela Republike Srpske, jer se to ne može graditi i ne gradi se za potrebe jedne lokalne zajednice – istakao je Savić.

Gradonačelnik Stevanović je pružio punu podršku realizaciji projekta koji prevazilazi regionalni značaj.

– Znamo da u današnje vrijeme svi moramo da se okrećemo nekim našim resursima i da ih iskoristimo na pravi način. Dobro je da se taj kompleks sagradi, a u prvoj fazi kad treba da se gradi put učestvovaće i grad Zvornik sa određenim sredstvima. Takođe, pokušaćemo lobirati i kod nekih naših zajedničkih prijatelja i institucija pa da svi pomognemo. Očekujem da će za nekoliko godina taj projekat zaživjeti u punom kapacitetu za dobro svih koji žive na ovim prostorima – rekao je Stevanović.

Na sastanku je saopšteno da je realizacija Projekta „Izgradnja turističkog centra na Majevici“ podržana od Vlade Republike Srpske, gradonačelnika Bijeljine, Brčkog i Tuzle, kao i opština Lopare i Ugljevik.