Praznična čarolija u Zvorniku – paketići za mališane

Zvornik, 04.01.2019. godine

Gradska uprava grada Zvornika je u 2018. godini odlučila da skromno obilježi praznike, ali da se fokusira zajedno sa svojim sugrađanima da se obezbijede paketići za svu djecu, koja iz različitih razloga nisu imala priliku da ih dobiju.

„Ove godine smo odlučili da sredstva iz budžeta ne izdvajamo za organizovani doček Nove godine niti na neka drugačija slavlja. Sva sredstva, usluge iznajmljivanja prostora  i koordinaciju sa našim različitim udruženjima i institucijama u Zvorniku smo usmjerili na obezbjeđivanje dovoljnog broja paketića za 250 djece koje imamo na objedinjenom spisku“, istakao je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Prema Ivanovićevim riječima spiskove su napravili u koordinaciji sa  Centrom za socijalni rad, Crvenim krstom, Centrom za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama i Udruženjem „Naši anđeli“ (udruženje roditelja sa četvoro i više djece). Cijelu akciju nosili su Tehničko školski centar Karakaj, koji su prikupili 60 paketića, Dječji hor Doma omladine „Zvončići“ prikupili su 58 paketića, jedan privrednik iz Zvornika je donirao 55 paketića, organizacija  „Osmeh na dar“ sigurala je 55 paketića, a ostalo su prikupili članovi MSD Zvornik.