Град Зворник у Пројекту развоја конкурентности у руралним подручјима

Зворник, 08.11.2018. године

У оквиру подстицања пољопривредне производње Град Зворника се укључио у Пројекат развоја конкурентности у руралним подручјима који проводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Пројекат  који финансира Међународни фонд за развој пољопривреде /ИФАД/ има за циљ да помогне малим пољопривредним произвођачима и другим социјалним категоријама становништва у руралним срединама, који имају мјесечна примања испод 500 КМ по члану домаћинства,  како би ниво производње подигли на виши ниво. Пројекат се, прије свега односи на повезивање произвођача са откупљивачима и тржиштем.

За регију Бирач Пословни план лидера „Смрчак“ д.о.о. предложен је за суфинансирање из Пројекта и ићи ће у даљу процедуру одобравања и уговарања. Произвођачи органске малине, односно кооперанти биће одабрани према утврђеним критеријумима.  Пројекат ће трајати пет година, са могућношћу да траје још пет година и до краја истека рока биће могуће пријављивање произвођача.

Све информације о Пројекту могу се добити лично у Градској управи, канцеларија бр.5 или путем телефона број 056/232-239.