Одржана 17. редовна сједница Скупштине града

Зворник, 07.06.2018. године

Данас је одржана 17. редовна сједница Скупштине града Зворника на којој су одборници једногласно усвојили Извјештај о извршењу буџета Града Зворник за период 01.01.-31.12.2017.године према којем су укупни приходи и примици већи од расхода за 92.438 КМ.

Према Извјештају укупна буџетска средства, трансфери и примици/приливи остварени су са 20.705.424 КМ. Порески приходи остварени су у износу 14.939.372 КМ, а непорески у износу 3.181.073 КМ, а остало су грантови, трансфери и примици. Расходи су извршени у износу 20.612.986 КМ.

Одборници су једногласно усвојили и Извјештај о извршењу буџета за период 01.01.-31.03. 2018. године према којем су приходи и примици у односу на расходе већи за 98.532 КМ. Укупна буџетска средства, примици/приливи и неискориштена средства по основу обвезница из претходних година за прва три мјесеца ове године извршена су са 4.528.856 КМ. Расходи буџета и издаци остварени су у износу 4.430.324 КМ.

На сједници су једногласно усвојене и Одлука о завршном рачуну буџета Града Зворник за 2017.годину, као и Одлука о расподјели суфицита исказаног по Годишњем финансијском извјештају за 2017. годину  буџета  Града  Зворник.

Коментаришући остварење сугфицита градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да је то резултат рационалне потрошње и мало бољих прихода.

– Очекујемо да буде исто и ове године, као што се већ види у извршењу буџета немамо никаквих кашњења у исплатама и све обавезе извршавамо на вријеме – рекао је градоначелник.

Усвојена је и Информација о ефектима увођења пореза на непокретности у 2017.години. Скупштина града Зворника у прошлој години донијела је двије пореске стопе, од 0,14 посто и од 0,07 посто за предузећа која обављају производну дјелатност. Порез на непокретности у 2017. години у буџету града Зворника остварен је са 673.990 КМ што је на нивоу претходне године.

Одборници су усвојили и Одлуку о куповини некретнина, Одлуку о спровођењу лицитације за додјелу у закуп јавних површина за постављање привремених  објеката – киоска, Одлуку о утврђивању критерија и расписивање Јавног конкурса за избор и именовање директора у јавним установама чији је оснивач Скупштина града Зворник, Одлуку о формирању Првостепене стручне комисије о процјени потреба и усмјеравању дјеце и омладине са сметњама у развоју, Одлуку о утврђивању критеријума и  расписивању  Јавног конкурса за избор и именовање предсједника и  чланова Oдбора за жалбе Скупштине града Зворник, као и Приједлог Пројекта превентивног дјеловања локалне заједнице у спречавању насилног екстремизма  и тероризма. Александар Голубовић, инспектор криминалистичке полиције, рекао је да је град Зворник први у Републици Српској, БиХ и окружењу који је конципирао овакав пројекат а који се тиче активности превентивног дјеловања на насиље и екстремизам који води тероризму.

– Пројекат смо направили тако да сви актери локалне заједнице учествују заједно и допринесемо безбједности на локалном и државном нивоу – рекао је Голубовић који се обратио испред предлагача Пројекта, Полицијске управе Зворник.

На данашњој сједници потпредсједник градске Скупштине Бојан Лукић разријешен је функције на лични захтјев.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter