Svečano ispraćena još jedna generacija srednjoškolaca

Zvornik, 25.05.2018. godine

Glavnom gradskom ulicom od zgrade Gradske uprave do platoa Kasina večeras su prošetali maturanti zvorničkih srednjih škola. U svečanom defileu bilo je 366 svršenih srednjoškolaca, 225 iz SŠC „Petar Kočić“ i 141 iz TŠC-a.

Brojni Zvorničani ispratili su još jednu generaciju srednjoškolaca koji su bili obučeni u prelijepe haljine i odijela, a najljepši ukras bili su im osmjesi na licima.

Na platou ih je, po tradiciji, dočekao gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović koji im je poručio da kroz život idu uspravno i da uvijek gledaju samo naprijed.

–  Borite se da svakog dana naučite nešto novo i da budete uspješni u nastavku školovanja i onome što budete radili, ali se i uvijek sjetite svoga grada i pamtite svoje drugove i profesore – rekao je Stevanović koji im je poželio da narednih godina i oni budu među onima koji će ispraćati nove generacije maturanata.

Direktor škole „Petar Kočić“ Biljana Pisić poručili je maturantima da ostvare svoje snove, da se trude da budu što bolji i uspješniji, ali da ne zaborave roditelje i profesore, svoj grad i ove trenutke.

Direktor TŠC–a Goran Grujić uz uspjeh maturantima poželio je da se po završetku studija vrate u Zvornik i da u njemu iskoriste stečeno znanje, a onima koji se odluče da se zaposle nakon srednje škole da postanu uspješni u svom radu.

Pisićeva i Grujić uručili su učenicima koji su tokom srednje škole imali sve petice u primjerno vladanje Vukove diplome, dok su učenicima generacije četvrtog stepena Mariji Klještan i trećeg stepena Nikolini Josipović u SŠC „Petar Kočić“ odnosno Stefanu Ljubinkoviću i Vladanu Miloševiću u TŠC-u uručili prigodne poklone.

Ove godine kiša je skratila boravak maturanata na platou Kasina, pa im je gradonačelnik Stevanović prigodne poklone uručio u motelu „Viktorija“ i hotelu „Kod Novaka“  gdje su proslavili matursko veče.