Usvojen budžet grada Zvornika za 2018. godinu

Budžet grada Zvornik za 2018. godinu u iznosu od 26.450.000 KM usvojen je na 12. redovnoj i poslednjoj ovogodišnjoj sjednici Skupštine grada Zvornik.

Prema riječima Srđana Despića, v.d. načelnika Odjeljenja za finansije u proteklom periodu ispoštovana je procedura predlaganja i planiranja budžeta, održane su javne rasprave.

„Mi smo za ovaj budžet prije svega dobili saglasnost Ministarstva finansija u Vladi Republike Srpske. Od njih smo dobili i određene preporuke koje smo svakako uvrstili u naš budžet.  U Nacrtu koji je usvojen na prošloj sjednici bio je iznos od 22.100.000 KM i sa planiranim kreditnim zaduženjima dobili smo iznos budžeta od 26.450.000 KM“, rekao je načelnik finansija Despić.

Na dnevnom redu predloženo je bilo 12 tačaka, dok je Razmatranje Prijedloga Odluke o komunalnoj naknadi skinuto sa dnevnog reda.

Odbornici Skupštine grada razmatrali su Procjenu ugroženosti od elementarne nepogode i druge nesreće, Informaciju o stanju popisa i upisa imovine grada Zvornika, te Prijedlog Odluke o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području grada Zvornika za 2018. godinu. Ovom Odlukom predviđeno je da poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti bude u visini od 0,14 %.

Plan rada Skupštine grada Zvornik za 2018. godinu razmatran je na današnjoj sjednici, kao i imenovanje sekretara Skupštine grada, Zorana Đukanovića.

„Naše sjednice su u ovoj godini bile veoma efikasne i trudili smo se da temeljnom pripremom skratimo vrijeme provedeno u nepotrebnim raspravama već da konstruktivnim kritikama i dijalogom dođemo do najboljih rješenja. Svjesni smo da od našeg zalaganja i međusobne saradnje zavisi kvalitet odluka i zadovoljstvo građana. Oni su birali parlament i dali mu povjerenje, a na nama je da to i opravdamo“ , istakao je sekretar Đukanović. Prema njegovim riječima u narednoj godini Skupština grada Zvornika planira da ima mjesečno po jednu redovnu sjednicu i da nastavi istim tempom u ispunjavanju svakodnevnih zadataka.

Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika zahvalio se odbornicima na dosadašnjem radu: „Nadam se da ćemo i u narednoj godini imati ovako visok stepen koordinacije i dobre i kvalitetne saradnje. Naš zajednički cilj, Gradske uprave i Skupštine grada jeste da su nam usluge na najvišem nivou i da imamo zadovoljne građane. Srećna vam Nova 2018. godina i predstojeći praznici.“