Maskenbal okupio oko 300 mališana

Zvornik, 05.10.2017. godine

Mališani Dječijeg vrtića „Naša radost“ prošetali su danas šetalištem od vrtića do Kasine obučeni u likove koje vole iz crtanih filmova, bajki, sveta odraslih.

Njih oko 300 iz redovnog boravka i pripremnih odjeljenja okupio je Maskembal, tradicionalna manifestacija koju „Naša radost“ organizuje u okviru Dječije nedelje.

Danas su se u centru grada mogli vidjeli mali djeda mrazovi, supermeni, betmeni, princeze, gusari, prošetale su i magične kocke, ali i lovci, vatrogasci, policajci, sportisti. Ovaj događaj donio je radost i mališanima i njihovim roditeljima koji su pokazali i kreativnost i maštovitost, ali i drugim Zvorničanima koji su došli da proprate Maskenbal malih sugrađana.

– Ovo je lijepa slika na našim ulicama, srećan sam što imamo ovakvu djecu koja su dokaz da je Zvornik grad mladosti – rekao je direktor vrtića Vukomir Stanković.

Stanković je dodao i da su sve do sada predviđene aktivnosti u okviru Dječije nedelje realizovane u skladu sa planom.

– Ostao nam je još izlet u Vukov Tršić koji ćemo realizovati najvjerovatnije u narednu srijedu, umjesto sutra, a razlog za odlaganje su najavljeni loši vremenski uslovi. Očekujemo da će na izlet ići preko 300 djece iz redovnog boravka i pripremnih odjeljenja iz mjesnih zajednica, kao i djeca iz Centra za podršku djeci sa smetnjama u razvoju – rekao je Stanković.