Мур на опроштајној вечери са Стевановићем

Зворник, 11.08.2017. године

У Зворнику је синоћ уприличена опроштајна вечера амбасадора Џонатана Мура, шефа Мисије ОЕБС-а у БиХ, са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем.

Први човјек Зворника оцијенио је да је сарадња са Муром била добра, додавши да би волио да тако буде и са његовим насљедницима.

– Мур је један ов водећих страних дипломата који су радили у БиХ, који су схватили нашу стварност онако како је и ми, који желимо реално да је посматрамо, доживљавамо. Захвалан сам му за све ове године које смо провели рјешавајући проблеме наших суграђана, увијек је био ту да нам помогне, долазио је и био са нама и у тешким моментима какав је био када се десио терористички напад на нашу Полицијску станицу, дао нам је подршку да идемо даље, а био је наш драг гост и на обиљежавањима наших свечаних датума – рекао је Стевановић.

Мур је рекао да се у Зворнику осјећа као код своје куће, те се захвалио свима, а посебно градоначелнику на дивном гостопримству.

Он је поручио да Зворник има потенцијала и да је оптимиста у погледу узајамног поштовања људи који живе на овим просторима.

– У градовима попут Зворника има пуно потенцијала и пуно добрих прича, правог поштовања према другим људима. Није то захваљујући мени, ни мојој мисији, него захваљујући свим становницима који овдје живе своје животе и они су најбољи докази потенцијала и успјеха у будућности – рекао је Мур.

Говорећи о времену у којем је вршио мандат шефа Мисије ОЕБС-а у БиХ, Мур је рекао да носи много позитивних успомена из свих градова БиХ.

Мур је саоппштио да се након завршеног мандата у БиХ враћа у Стејт Дипартмент, те да очекује да ће му, као дипломати, бити понуђено нешто занимљиво.