Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga finansiranih iz Programa Pretpristupne pomoći (IPA) za 2016/2017 godinu

Poštovani,

Obavještavamo vas da je poziv za podnošenje projektnih prijedloga za aktivnosti vezane za „Instrument podrške civilnom društvu, program 2016/2017“, finansiranih iz Programa Pretpristupne pomoći (IPA) za 2016/2017 godinu, otvoren do 5. septembra 2017. godine.

 Opšti cilj je podržati uključivanje civilnog društva u proces evropskih integracija u BiH uključujući njihov angažman za definisanje, sprovođenje i praćenje sektorskih strategija za finansijsku pomoć EU.

Prije popunjavanja i slanja aplikacija, potrebno je da se organizacije registruju na sistem PADOR, čiji link vam dostavljamo u nastavku: https://ec.europa.eu/europeaid/node/44231

Napominjemo da u ovom roku aplikanti podnose samo koncept note, te da će nakon odabira koncept nota, vodeći aplikanti biti pozvani da podnesu punu aplikaciju.

U prilogu vam dostavljamo programski vodič poziva, kao i internet stranicu gdje možete pronaći sve informacije o samom pozivu:
https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1497601759500&do=publi.detPUB&searchtype=QS&orderby=upd&orderbyad=Desc&nbPubliList=15&page=1&aoref=154836

S obzirom na to da se projekti podnose posredstvom elektronske platforme (e-MS), u cilju prikupljanja informacija i unapređenja učešća aplikanata iz Republike Srpske u programima Evropske unije, molimo aplikante iz Republike Srpske da obavijeste Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju (b.vicanovic@meoi.vladars.net cc d.telic@meoi.vladars.net) o kandidovanju za sredstva ovog Poziva.

S poštovanjem,
Bogdan Vicanović
Viši stručni saradnik za fondove i razvojnu pomoć EU
Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju
Resor za evropske integracije
Odjeljenje za fondove i razvojnu pomoć Evropske Unije
Telefon: 051/339 – 415 i  066/860-101
web:  www.vladars.net, www.investsrpska.net