Позив за достављање пројектних приједлога финансираних из Програма Претприступне помоћи (ИПА) за 2016/2017 годину

Поштовани,

Обавјештавамо вас да је позив за подношење пројектних приједлога за активности везане за „Инструмент подршке цивилном друштву, програм 2016/2017“, финансираних из Програма Претприступне помоћи (ИПА) за 2016/2017 годину, отворен до 5. септембра 2017. године.

 Општи циљ је подржати укључивање цивилног друштва у процес европских интеграција у БиХ укључујући њихов ангажман за дефинисање, спровођење и праћење секторских стратегија за финансијску помоћ ЕУ.

Прије попуњавања и слања апликација, потребно је да се организације региструју на систем PADOR, чији линк вам достављамо у наставку: https://ec.europa.eu/europeaid/node/44231

Напомињемо да у овом року апликанти подносе само концепт ноте, те да ће након одабира концепт нота, водећи апликанти бити позвани да поднесу пуну апликацију.

У прилогу вам достављамо програмски водич позива, као и интернет страницу гдје можете пронаћи све информације о самом позиву:
https://webgate.ec.europa.eu/europeaid/online-services/index.cfm?ADSSChck=1497601759500&do=publi.detPUB&searchtype=QS&orderby=upd&orderbyad=Desc&nbPubliList=15&page=1&aoref=154836

С обзиром на то да се пројекти подносе посредством електронске платформе (е-MS), у циљу прикупљања информација и унапређења учешћа апликаната из Републике Српске у програмима Европске уније, молимо апликанте из Републике Српске да обавијесте Министарство за економске односе и регионалну сарадњу (b.vicanovic@meoi.vladars.net cc d.telic@meoi.vladars.net) о кандидовању за средства овог Позива.

С поштовањем,
Богдан Вицановић
Виши стручни сарадник за фондове и развојну помоћ ЕУ
Министарство за економске односе и регионалну сарадњу
Ресор за европске интеграције
Одјељење за фондове и развојну помоћ Европске Уније
Телефон: 051/339 – 415 и  066/860-101
web:  www.vladars.net, www.investsrpska.net