За Нову годину нерадни дани 1. и 2. јануар

Датум: 29.12.2015. године
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
ЗА НОВУ ГОДИНУ НЕРАДНИ ДАНИ 1. И 2. ЈАНУАР

Нерадни дани у Републици Српској за републички празник Нову годину су петак и субота, 1. и 2. јануар.

У складу са Законом о празницима Републике Српске, у наведене дане не раде
републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Према Одлуци начелника општине Зворник о радном времену у дане републичких празника дужни су да раде здравствене установе, апотеке и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом, испоручиоци топлотне енергије и гаса, превоза путника, одржавање путева и ватрогасна јединица.

У овим предузећима, установама и организацијама у дане Републичких празника обавезно је организовање рада и дежурства у обиму потребном за функционисање њихове основне дјелатности и за пружање неопходних услуга грађанима.

У дане републичких празника до 15:00 сати могу да раде продајни објекти претежно прехрамбене робе, као и киосци за продају штампе, бутици, продавнице цвијећа, фризери и услужне дјелатности, радионице одржавања и поправке моторних возила.

У дане Републичких празника могу да раде угоститељски објекти у радном времену за редовне радне дане утврђеном Одлуком о одређивању радног времена угоститељских објеката на подручју општине Зворник.

Уочи новогодишњих празника угоститељски објекти могу радити у неограниченом радном времену. На дан 01/02. јануар угоститељски објекти могу радити до 03:00 сати, уз услов да се не налазе у стамбено-пословном објекту колективног становања.