Реализован пројекат средњошколаца из Зворника и Сежане

Зворник, 18.12.2015. године
Реализован пројекат средњошколаца из Зворника и Сежане

У протекла три дана у Зворнику су боравили ученици, професори и директор  из средње школе „Сречко Косовел” из словеначког града Сежана. Ова посјета реализована је у оквиру успјешне сарадње ове школе са зворничким СШЦ „Петар Кочић“.

Гости из Словеније првог дана су са зворничким ученицима успјешно реализовали пројекат „Поређење различитих игара кроз историју у Словенији и БиХ”, те посјетили Сликарску радионицу „Палета” гдје је Јово Лалић, руководилац радионице, поклонио умјетничку слику Душану Штолфи, директору школе из Сежане.

Другог дана посјете домаћини су за госте организовали посјету Андрићграду уз пратњу водича, док је посљедњег дана организована и посјета привредном колективу „Обућа” ДОО.

Боравак у Зворнику за 14 ученика, два професора и директора школе завршен је пријемом код челника локалне управе који су похвалили дугогодишњу успјешну сарадњу двије школе из Словеније и Републике Српске. Замјеник начелника општине Зворник Бојан Ивановић поручио је да ће локална управа и убудуће, као до сада, пружати максималну подршку оваквим пројектима и оваквој сарадњи кроз коју се ученици друже и уче, али се врши и промоција наше општине.

Директори школе „Сречко Косовел“ Штолфа и СШЦ „Петар Кочић“ Биљана Писић, подсјетили су да сарадња школа траје већ осам година, те поручили да ће бити настављена реализација њихових пројеката и узајамне посјете.