Конкурс за подршку социо-економском опоравку пољопривредног сектора општине Зворник

Датум, 18.12.2015. године
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
У ПОНЕДЕЉАК ОБЈАВА КОНКУРСА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ ОШТЕЋЕНЕ У ПРОШЛОГОДИШЊИМ ПОПЛАВАМА

Амбасада Републике Италије у БиХ и Општина Зворник у понедељак, 21. децембра 2015. године, објавиће Конкурс за подршку социо-економском опоравку пољопривредног сектора општине Зворник, намијењеног пољопривредним произвођачима оштећеним у поплавама у 2014. години, чије су процијењене штете веће од 1.000 КМ, а за шта средства у износу 85.000 евра обезбјеђује Влада Републике Италије.

Конкурс се објављује у оквиру пројекта „Реконструкција и развој након поплава у мају 2014. године“  за приступ фонду намијењеном набавци сјеменског материјала, садница, фертилизатора или минералног ђубрива, сточне хране, пластеника, стоке или ситне механизације која обухвата мале пумпе за наводњавање, косилице, тримере за воћњак, ручне пумпе за примјену хемијских средстава.

Захтјеви ће бити разматрани од стране мјешовите Комисије сачињене од представника Општине Зворник и Амбасаде Италије у БиХ.

 

Све потребне информације у вези конкурса моћи ће се од понедељка, када Конкурс почиње тећи па до 20. јануара 2016. године, када се затвара, наћи на огласној табли Општине Зворник и интернет страници општине Зворник www.opstina-zvornik.org, те добити путем телефона број 056/232- 239.

Због великог броја пољопривредних произвођача, 270, чије су штете процијењене на преко 1.000 КМ, стручне службе општине ће позивати пољопривреднике и уговарати термине како би истог дана комплетирали потребну документацију за Конкурс.

Влада Републике Италије у оквиру помоћи општинама погођеним поплавама у 2014. години, поред ових средстава намијењених пољопривредним произвођачима, издвојиће још 115.000 евра за изградњу моста на ријеци Сапни у мјесној заједници Улице, те за три предузећа.