Побољшана наплата омогућила улагања

Зворник, 14.12.2015. године
Побољшана наплата омогућила улагања

Захваљујући побољшању степена наплате потраживања Акционарско друштво „Водовод и комуналије“ успјело је да из властитих средстава уложи више од 80.000 КМ за реконструкцију главног цјевовода у Каракају који спаја град са извориштем Тилића ада.

По ријечима Јована Томића, директора АД „Водовод и комуналије” на овај начин значајно су смањени губици на водоводној мрежи.

– Само у том дијелу губици су били 25 литара у секунди те смо замјеном цјевовода омогућили квалитетнији рад бунара на Тилића ади и он сада неће морати да ради максималним капацитетом. Послије реконструкције водоводне мреже у граду и других захвата, те овим у Тилић ади успјели смо ријешити дио губитака у водоводној мрежи. Наставићемо са откривањем тачака гдје нам се јављају губици и њиховим санирањем – рекао је Томић.

Он је додао да се степен наплате потраживања поправио те је он на том нивоу да предузеће у финансијском смислу може нормално функционисати.

– Поред побољшане наплате треба додати и да се завршава прикључивање корисника у пројекту „Водовод север 2”, односно у селима на сјеверу наше општине чиме ће и овом становништву бити омогућено да имају ријешено питање водоснабдијевања – истакао је Томић.