Средњошколци посјетили Дом за стара лица

Зворник, 21.10.2015. године
Средњошколци посјетили Дом за стара лица

Директор Средњошколског центра „Петар Кочић“ Биљана Писић, те професор Станислав Томић и ученици ове школе данас су посјетили Дом за стара лица у Кисељаку гдје су уручили поклоне вриједне 1.000 марака.

Школа је средства за куповину 20 постељина, исто толико јастука и пешкире обезбиједила код Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске кроз пројекат „Развијање хуманих вриједности код средњошколаца кроз бригу о старим лицима“.

– Министарство породице, омладине и спорта прошле године је имало један Конкурс на коме смо прошли и добили смо 2.000 марака од чега смо пола уложили за школу, а други дио за Дом. Купили смо оно што је по ријечима директора Дома било најнеопходније, а то су постељине, јастуци и пешкири, а што се тиче школе било нам је потребно и купили смо посуђе и шпорет за угоститељску струку. Иначе, сви ти пројекти, да ли је то 500 марака, 1.000, 2.000 марака, изузетно су значајни, а ми ћемо се трудити кад год будемо имали прилику учимо младе да буду хумани и да размишљају о старим лицима, од оног основног лијепог понашања, пажње према њима, па до овакве и сличних врста помоћи – рекла је Писићева.

Томић који је координатор пројекта „Развијање хуманих вриједности код средњошколаца кроз бригу о старим лицима“ рекао је да Министарство овај пројекат расписује сваке године, те да се он тиче подршке породици.

– Ми смо прије неколико година конкурисали на тај пројекат, добили средства и купили смо за Дом за стара лица телевизор, фрижидер, двд и хигијенске пакете, а такође смо и прошле године добили средства у оквиру чега смо данас посјетили Дом у Кисељаку гдје смо им уручили поклоне, а ученици су извели и пригодан програм – напоменуо је Томић.