Фестивал предшколаца 30. октобра у Зворнику

Зворник, 21.10.2015. године
Фестивал предшколаца 30. октобра у Зворнику

Дјечији вртић „Наша радост“ и ове године организује фестивал музичко-сценског стваралаштва дјеце предшколског узраста под називом „Нашем граду с љубављу“.

Фестивал се ове године одржава по шести пут уз учешће предшколаца из Републике Српске и Србије.

– Поред малишана из нашег вртића имаћемо госте из предшколских установа из Бијељине, Братунца, Љељенче, Власенице, Шековића, Лопара, Милића, Лознице, Малог Зворника, Уба, Лајковца и Коцељева – рекао је директор „Наше радости“ Вукомир Станковић.

Он је рекао да је циљ манифестације која ће бити одржана 30. октобра, да се покаже да је Зворник град дјетете, град младости, град свих оних који желе да се креативно покажу и искажу, а такође и да се у Зворнику окупи што више дјеце предшколског узраста из што више градова, да се друже и склапају нова пријатељства.

– Програмом је предвиђен дефиле учесника кроз град, након чега ће се дјеца представити пјесмом и игром. Ово је једна дивна манифестација са које се носе најљепши утисци. У прилог томе говори и чињеница да је она постала традиционална, да нам долазе исти учесници, али се тај број и повећава – истакао је Станковић.

Напоменувши да је покровитељ овог догађаја Општина Зворник, Станковић је најавио и да ће 27. октобра вртић прославити крсну славу Свету Петку, а крсни колач биће сломљен са малишанима.