Купљено је ново навално ватрогасно возило

Зворник, 20.10.2015. године
НОВИ КАМИОН И ОПРЕМА У СЛУЖБИ ПВЈ

Служба професионалне ватрогасне јединице купила је ново навално ватрогасно возило за шта је Ватрогасни савез Републике Српске издвојио 185.000 марака, а Општина Зворник 111.000 марака.

Возило има капацитет 3.000 литара воде и 300 литара пјене и посједује сву потребну пратећу опрему.

– Сада имамо укупно пет камиона, два мања возила за гашење пожара и комби за спашавање из саобраћајних несрећа и асистенције – рекао је шеф Службе професионалне ватрогасне јединице Славиша Милић.

Општинска Служба професионалне ватрогасне јединице у овој години купила је и нову пумпу за претакање CO2 за потребе ватрогасног сервиса, као и пумпу за црпљење и добављање воде, капацитета 3.600 литара у минути, за шта је из општинског буџета укупно издвојено 19.000 марака.

Општина је издвојила и око 50.000 марака за куповину мотора за чамац, ватрогасних апарата, наочара за шумске пожаре, млазница, муљарица, ватрогасних цријева, пењачке ужади, ватрогасних сјекира, метларица за шумске пожаре, изолационих апарата, сетова за спашавење, сета за разваљивање врата, ваздушног јастука, прве помоћи.

– У току је процедура набавке интервенцијских униформи, интервенцијских комбинезона, чизама за спашавање у поплавама и кабаница. До краја године биће набављена и два чамца за спашавање са свом пратећом опремом и пет изолационих апарата, за шта средства обезбјеђује Ватрогасни савез – најавио је Милић.

Зворнички ватрогасци од почетка године имали су 96 интервенција што је за 53 интервенције више него прошле године. Највећи број пожара 45 били су шумски и пожари у којима је горело ниско растиње., а остало су пожари на стамбеним, индустријским и помоћним објектима, као и на возилима.