У СШЦ „Петар Кочић“ опремљен кабинет за угоститељску струку

Зворник, 16.10.2015. године
У СШЦ „Петар Кочић“ опремљен кабинет за угоститељску струку

Кабинет Предсједника Републике Српске Милорада Додика донирао је средства у износу 5.700 марака за опремање кабинета за угоститељску струку у Средњошколском центру „Петар Кочић“, саопоштила је данас директор ове школе Биљана Писић.

Она је рекла да је овим средствима купљено све што је неопходно за опремање кухиње, пултови, столице, електроуређаји – шпорет, фрижидер, машина за суђе, те висећа и судопера.

– С обзиром да у нашој школи постоји угоститељска струка и да смо у овој години уписали једно одјељење конобара и из претходног периода имамо два одјељења кувара, указала се значајна потреба да имамо кабинет за ту струку. За те потребе преуредили смо учионицу која је раније кориштена за економску групу предмета, односно извршили смо реконструкцију електро и водоводних инсталација и урадили молерске и керамичке радове како би је прилагодили намјени. Те радове смо финансирали сопственим средствима. У овој специјализованој учионици ученици ће имати све услове за адекватну праксу и моћи ће много тога да науче – рекла је Писићева.