Велики маскембал основаца

Зворник, 09.10.2015. године

Око 600 основаца у великом маскембалу

Око 600 ученика Основне школе „Свети Сава“ данас су продефиловали шеталиштем у главној градској улици чиме је ова школа завршила обиљежавање Дјечије недеље.

Од школе до Робне куће прошетали су ученици од 1 до 5 разреда, маскирани у принцезе, виле, вјештице, разне ликове из цртаних филмова, али и бакице, старци, докторице, каубојци, светићи, карте за играње, роботи…

– Савјет ученика одредио је жири који је будно пратио велики маскембал и прогласиће три најљепше маске које ћемо наградити пригодним поклонима – рекао је директор школе Радомир Петровић.

Он је подсјетио да је обиљежавање Дјечије недеље почело приказивањем дјечије представе „Каубојци“, а такође је организовано креативно изражавање ученика кредом у боји на школском полигону.

– Имали смо и радионицу посвећену правима и обавезама дјеце у основној школи, те пројекат у вези са штедњом енергије који је организовао УНДП, а од спортских активности имали смо такмичења у малом фудбалу и између двије ватре чијим ћемо побједницима данас додијелити пригодне награде које је за њих обезбједила школа – истакао је Петровић.